Recepti 05. veljače 2015.

Vruća čokolada

Vruća-čokolada
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zagrijte se uz vruću čokoladu

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 21

Potrebno vam je

  • 85 g tamna čokolada
  • 175 ml voda
  • 175 ml mlijeko kravlje (1.8% masti )
  • šlag

Priprema

  1. Čokoladu sa malo kipuće vode otopite u manjem lončiću uz miješanje.
  2. Dodajte ostatak vruće vode i mlijeko. Zagrijte smjesu uz stalno miješanje pjenjačom, tako da bude vruća ali da ne ključa. Za najbolji okus i teksturu pazite da temperatura ne prijeđe 80°C.
  3. Servirajte odmah, a po želji poslužite sa šlagom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.