Recepti 03. listopada 2014.

Zapečeni grah na meksički način

zapečeni grah na meksički način
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pravo meksičko jelo koje sadrži grah, čili i naravno tortilje

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 692

Grah

  • 2 mala žlica ulje maslinovo
  • 250 g tikva ,muškatna žuta
  • 0.50 kom čili papričica
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 režanj češnjak
  • 1 mala žlica kumin, mljeveni
  • 425 g grah iz konzerve
  • 50 g gouda punomasni
  • 0.50 mala žlica čili u prahu
  • 8 kom tortilja, kukuruzna
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Umak enchilada

  • 2 žlica ulje, biljno
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1 žličica čili u prahu
  • 400 g pasirana rajčica (passata)
  • 1 dl voda
  • 4 režanj češnjak
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • sol
  • kumin, mljeveni

Priprema

  1. Za umak u zagrijano ulje dodajte brašno i čili u prahu povremeno miješajući.
  2. Postupno umiješajte umak od rajčice, vodu, kumin, češnjak i luk pa kuhajte oko deset minuta. Posolite.
  3. Na zagrijanom ulju pirjajte dvije, tri minute luk, češnjak i čili papričicu. Dodajte tikvu, čili i kumin u prahu te začinite. Pirjajte povremeno miješajući oko 8-10 minuta.
  4. Dodajte grah, narezane tortilje i umak enchiladu pa sve izmiješajte. Smanjite vatru i pospite s pola naribanog sira. Izmiješajte i kuhajte nekoliko minuta.
  5. Pospite preostalim sirom i stavite na vrh u pećnicu te pecite od tri do pet min ili dok se sir ne otopi.
  6. Izvadite i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.