Recepti 15. veljače 2018.

Ovo grije: Zapečeni grah s kobasicama

Zapečeni-grah-kobasicama
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Grah kad se zapeče dobiva jednu vrlo ukusnu notu, koja bi vas mogla oboriti s nogu

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1335

 

Možda vas zanima... Varivo od leće i graha za blagdanski oporavak Recepti Možda vas zanima... Hrana za dušu: Varivo od graha i špinata Recepti

 

Potrebno vam je

  • 6 kobasica 
  • 175 g luka
  • 200 g slanine
  • 2 žlica maslinova ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • 600 g graha
  • 200 g rajčice
  • 2 lovorova lista
  • 2 žlice peršina
  • sol
  • papar
  • čili papričica

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 200°C. Prepržite luk i slaninu na ulju dok ne dobiju boju.
  2. Dodajte nasjeckan češnjak pa pržite još minutu.
  3. Nakon toga umiješajte grah, narezane rajčice i zelenu papričicu, dodajte lovorov list, peršin i oko 100 ml vode. Začinite solju i paprom.
  4. Stavite sve u vatrostalnu posudu. Preko poredajte narezane kobasice.
  5. Pospite peršinom i pecite 40 minuta.

Dobar tek!

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Pjer 08:37 18. Veljača 2018.

    ..jako ukusno jelo ..recept super ...