Špajza 16. veljače 2023.

Maja Šabić: "Riža s piletinom je super rješenje za prvu pomoć!"

Maja Šabić
Pobjednica MasterChefa Maja Šabić foto: Novatv
gastro postao gastro.24sata.hr
Pobjednica MasterChefa Maja Šabić otkriva nam što se sve promijenilo od njezine pobjede, koliko stiže kuhati svojim klincima kod kuće te u kojoj su fazi njezini planovi oko otvaranja slastičarnice

Krajem prosinca slavila je pobjedu u MasterChefu, a sada Puljanka Maja Šabić ima slatke brige – poslovne ponude pljušte sa svih strana... No ona ih pažljivo bira jer za ovu godinu ima samo jedan zacrtan, ali jako bitan cilj – otvoriti vlastitu slastičarnicu i marljivo radi na tome.

Kako napreduje s otvorenjem, o suradnji s kolegama i žirijem iz MasterChefa  - mentorom Melkiorom Bašićem, i chefovima Stjepanom Vukadinom i Damirom Tomljanovićem te što kuha svojim klincima kada nakon napornog dana prepunog obaveza napokon stigne kući, otkrila nam je u intervjuu.

 | Author: Novatv Maja Šabić s mentorom, chefom Melkiorom Bašićem foto: Novatv

 | Author: Novatv Maja Šabić foto: Novatv

Je li se sleglo sve oko pobjede u MasterChefu? Jesi li postala svjesna svega? Poslovne ponude pljušte sa svih strana, je li te to malo zateklo?

Je je, slegli su se dojmovi, sjelo je napokon sve na svoje mjesto. Svjesna sam pobjede, čestitke i dalje pristižu sa svih strana. Jako sam sretna i ponosna kao i svi iz moje okoline.

Ponuda ima sa svih strana, ali sad trebam početi raditi na svojim planovima. Želja mi je otvoriti slastičarnicu tako da se sada moram posvetiti tome u potpunosti, to mi je želja za ovu godinu. Moram priznati da me ponude nisu zatekle, nekako je bilo i za očekivati da će se otvoriti mnoga vrata. Jedini problem je taj što mi je dan prekratak za sve obaveze koje imam.

 

MasterChef Maja Šabić Možda vas zanima... Pobjednica MasterChefa sanja o vlastitoj slastičarnici Najave

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maja Šabić (@maja_1611)

I, kako napreduje plan o otvaranju vlastite slastičarnice?

Zadala sam si cilj da ću to realizirati u ovoj godini. To mi je velika želja, ali sve to iziskuje jako puno vremena. Trenutno sam u dogovorima oko prostora, nakon toga me čeka papirologija, vjerojatno najdosadniji dio cijelog procesa. Ali pomalo, sve će se to zakotrljati, najbitnije je imati cilj i plan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maja Šabić (@maja_1611)

Kako je prošlo nedavno gostovanje kod člana žirija MasterChefa Stjepana Vukadina u Il Ponteu?

Stjepan nas je baš lijepo ugostio, zaista imam same pohvale. Bilo je super ponovno kuhati s kolegama iz MasterChefa, baš je bilo opušteno i zabavno. Rasprodali smo 3 dana zaredom i stvarno smo uživali. Ovim putem bih se zahvalila Stjepanu i njegovom timu kao i svim gostima koji su nas došli podržati. Nadam se da će biti još takvih prilika.

 | Author: Novatv Maja Šabić u MesterChefu je publiku osvojila sabranošću, smirenošću i odličnim jelima foto: Novatv

Kao mama s puno obaveza – što kod kuće kuhaš svojim klincima, odnosno što najviše vole, a da ne zahtijeva dugu pripremu?

E to je dobro rečeno, mama s puno obaveza… U zadnje vrijeme imam osjećaj da sam kao taksi služba, samo vozikam klince okolo, u školu, iz škole, popodne na treninge... Što se tiče kuhanja, sve je stvar dobre organizacije, tako da nerijetko kuham navečer za naredne dane i onda ustvari drugi dan imam za skuhati samo prilog što ne zahtjeva puno vremena.

Primijetila sam da mi dobra organizacija oduzme najmanje vremena kojeg u danu ionako nemam baš previše. Jedan naš brzi ručak je obavezno riža s piletinom što moji klinci obožavaju, a za pripremu je dovoljno 30 minuta, tako da je odlično rješenje za prvu pomoć ;)

 | Author: Novatv Maji Šabić želimo sreću s otvaranjem vlastite slastičarnice foto: Novatv

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maja Šabić (@maja_1611)

 

Chef Melkior Bašić Možda vas zanima... Melkior Bašić: "Drago mi je da ljudi rade fritule prema receptu moje bake!" Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.