Recepti 13. listopada 2014.

Pačja prsa i ječam s vrganjima

Pačja prsa i ječam s vrganjima
gastro postao gastro.24sata.hr
Pačja prsa s klementinama i ječam s porilukom i vrganjima bit će idealan blagdanski ručak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 940

Potrebno vam je

  • 300 g pačja prsa
  • 2 kom klementine
  • 1 dl prošek
  • 500 g maslac, neslani
  • 1 žlica gusčja mast
  • 200 g ječam
  • 2 kom vrganj
  • 1 kom poriluk (cijeli)
  • 0.50 dl ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Pačja prsa narezati po koži na rombove i staviti na roštilj ili teflon da se prepeku s gornje strane.
  2. U tavu staviti jednu žlicu gusje masti, maslac i lagano zagrijati.
  3. Klementinu narezati na kockice i dodati u masnoću. Kratko promiješati pa doliti prošek. Nakon nekoliko minuta skinuti s vatre.
  4. Prsa narezati na šnite, debljine oko 1 cm pa staviti na klementine. Nastaviti prijati još 2-3 minute, jer meso mora ostati ružičasto.
  5. Posoliti, popapriti i kratko poklopiti da se sve prožme.
  6. Na maslinovu ulju popirjati sitno kosani ili blendani poriluk. Kad se "opusti", dodati sitno rezane vrganje (ako nema svježih, mogu biti i sušeni, samo ih prethodno treba namočiti). Kratko pirjati da vrganji ostanu al dente.
  7. Potom dodati skuhani i ocijeđeni ječam pa promiješati sve još kratko na vatri.
  8. Servirati u kalupiću uz pačja prsa. Ukrasiti peršinom ili ružmarinom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.