Recepti 13. listopada 2014.

Pašteta od buće

Pašteta od buće
gastro postao gastro.24sata.hr
Buća je izvrstan izvor beta-karotena, kalija i prehrambenih vlakana

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 108

Potrebno vam je

  • 450 g buča
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 0.50 kom paprika, žuta (mesnata)
  • 2 kom jaje kokošje
  • 3 žlica nemasni (niskomasni) jogurt
  • 125 g gouda punomasni
  • 50 g pšenične klice
  • 1 žlica origano
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°.
  2. Narežite buču na kockice te stavite u kipuću vodu. Kuhajte 20 minuta ili dok ne vidite da je mekana. Ocijedite smjesu, ostavite da se ohladi te napravite pire.
  3. agrijte ulje u tavi i pirjajte nasjeckani luk i papriku.
  4. Izmiješajte pire od buče, pirjano povrće, jaja i jogurt. Dodajte sir, pšenične klice i origano. Dodajte sol i papar.
  5. Smjesu od buče stavite u lim za pečenje. Pecite približno 35 minuta ili dok ne vidite da se zgusnulo. Prije posluživanja ohladite 30 minuta te servirajte uz svježu salatu i prepečene kruščiće.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.