Najave 24. travnja 2024.

Idućeg petka svi idemo na Dan vrgoračkih jagoda!

vrgoračke jagode
Vrgoračke jagode su najsočnije i najslađe
foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Vrgorac je poznat po slasnim jagodama, pa će tako i ove godine, idući petak 3. svibnja pripremiti Dan vrgoračkih jagoda, posvećen ovom omiljenom proljetnom voću

Mirisne, sočne, najukusnije jagode, dolaze samo iz Vrgorca. I zato s nestrpljenjem svake godine iščekujemo Dan jagoda koji će se ove godine održati u petak 3. svibnja na gradskoj fontani i igralištu OŠ Vrgorac.

U okolici Vrgorca ima više od 1,5 milijuna sadnica ovog najcrvenijeg voća koje se bere za lokalno, ali i izvozna tržišta. A zašto baš vrgoračke imaju status najboljih? Prepoznatljivu domaću kvalitetu osiguravaju im povoljno podneblje, plodno tlo i trud lokalnih uzgajivača.

Dan vrgoračkih jagoda | Author: Press Bogat program Dana vrgoračkih jagoda foto: Press

Bogat program

Posjetitelje očekuje bogat program, a raspored je sljedeći:

  • 8-12 sati - prodaja vrgoračkih jagoda
  • 16-18 sati - radionica ukrašavanja teglica za džem, tanjura i čaša
  • 18.30-22 - zabavni program

Odmah ujutro posjetitelji će moći uzeti košaricu, zasladiti se vrgoračkim jagodama, te nastaviti uživati u omiljenom voću i u večernjim satima, uz bogat zabavni i edukativni program. Od radionica, do zanimljivih izlagača, suvenira, hrane i pića, očekuje vas i vrhunska zabava.

jagode | Author: Thalia Ruiz/Unsplash Neodoljive slatke jagode foto: Thalia Ruiz/Unsplash

Slatke jagode i dobra zabava

U goste stižu mandolinski orkestri iz Trogira, Šibenika i Metkovića, a potom i velike i male Zumba by Mateja & Antonela. Za kraj večeri posjetitelje očekuje spektakularan koncert Indire Forze.

S vrgoračkim jagodama mogu se pripremiti i ove divne slastice...

jagode Možda vas zanima... Top 5 recepata za slastice s jagodama Špajza Ledeni vjetar s jagodama Možda vas zanima... Ledeni vjetar s jagodama pravi je slatki spektakl! Recepti torta, jagode Možda vas zanima... Savršena torta s bijelom čokoladom i jagodama Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.