Recepti 13. listopada 2014.

Fritaja od buče i tikvica

Fritaja od buče i tikvica
gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte u ukusnom tradicionalnom istarskom jelu od povrća

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 5

Potrebno vam je

  • 500 g buča
  • 2 kom tikvice, zelene
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 200 g feta sir
  • 8 kom jaje kokošje
  • 0.50 šalica vrhnje za kuhanje

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 150 °C. Okrugli lim za pečenje promjera 22 cm obložite papirom za pečenje.
  2. Izmiješajte buću i tikvice. Posložite u drugi lim za pečenje i prelijte maslinovim uljem. Pecite 30 minuta dok povrće ne omekša.
  3. Posložite buću, tikvice i fetu u pripremljeni lim za pečenje. Istucite jaja u zdjeli i dodajte vrhnje. Dobro izmiješajte. Prelijte povrće i fetu smjesom od jaja.
  4. Pecite na niskoj temperaturi 40 minuta ili probodite nožem po sredini smjese da vidite kada je pečeno.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.