Recepti 24. svibnja 2016.

Jelo dana: Gulaš sa crnim pivom

Gulaš sa crnim pivom
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskušajte recept za ukusan gulaš kojemu će ljubitelji piva - teško odoljeti

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 393

Potrebno vam je

  • 500 g govedina, but
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 2 kom krumpir, zreli
  • 3 režanj luk ,bijeli
  • 0.50 l mesni temeljac
  • 2 dl pivo
  • 1.50 žlica pšenično brašno, bijelo
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • lovorov list
  • sušeni timijan

Priprema

  1. Luk, mrkvu i krumpir narežite na deblje kolutove, meso narežite na kockice i posipajte ga brašnom (uvaljajte svaki komadić).
  2. Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte sitno nasjeckani češnjak, promiješajte pa izvadite luk iz lonca. Dodajte još maslinovog ulja i popržite kockice mesa sa svih strana. Podlijte mesnim temeljcem.
  3. Dodajte mrkvu, krumpir, pivo, poprženi luk, lovorov list i timijan. Posolite i popaprite, dobro promiješajte i pustite da se kuha na laganoj vatri oko 2,5 sata. Povremeno promiješajte.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.