Recepti 13. listopada 2014.

Hladetina od povrća

Hladetina od povrća
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj recept za hladetinu izvrsna je alternativa za sve vegeterijance.

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 40

Potrebno vam je

  • 200 g grašak zeleni (smrznuti)
  • 3 kom mrkva, crvena
  • 1 kom crvena paprika
  • 300 g cvjetača (samo cvijet)
  • 2 kom peršin, korijen
  • 1 kom celer, korijen
  • peršin, list
  • 12 list zelatina
  • 2 kom povrtni temeljac za jela podravka

Priprema

  1. Od litre vode napravite temeljac tako da vodu zakuhate i dodate joj povrtnu kocku.
  2. Listiće želatine namočite u hladnoj vodi i ubacite u temeljac. U ohlađenu posudu ili posudice za hladetinu ulijte pola cm temeljca sa želatinom i pustite ga da se stegne.
  3. Na njega posložite po dužini kroz sredinu kalupa jaja i uokolo kuhano povrće. Mrkvu, papriku, korijen celera i peršina narežite na kockice, a cvjetaču razlistajte na cvjetiće.
  4. Sve zalijte preostalim napola ohlađenim temeljcem sa želatinom.
  5. Stavite u hladnjak kako bi se hladetina stisnula do kraja.
  6. Prije poslužvanja oprezno je odvojite od rubova posude i izvrnite na tanjur.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.