Recepti 13. listopada 2014.

Jabuke s jogurtom i šumskim voćem

Jabuke s jogurtom i šumskim voćem
gastro postao gastro.24sata.hr
Vrlo jednostavan voćni desert možete raditi tijekom cijele godine jer barem jabuka uvijek ima

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 535

Potrebno vam je

  • 400 g jabuka (mesnati dio)
  • 2 kom jaje kokošje
  • 2 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 120 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 mala žlica mljeveni cimet
  • 250 g kupine
  • 4 dl jogurt (3.2% masti)
  • 100 g šećer, kristal
  • 3 dl ulje suncokretovo
  • 1 prstohvat sol

Priprema

  1. Jabuku ogulite i uz pomoć noža izdubite tj. odstranite koštice te narežite na ploške debljine 3 do 4 mm.
  2. Od mlijeka, jaja, brašna, malo soli, malo šećera napravite tijesto kao za palačinke, samo malo gušće, a na kraju umiješajte snijeg od bjelanca.
  3. U to smjesu umočite kolutove jabuka koje zatim pržite u masnoći do zlatnožute boje s jedne i druge strane. Vadite van na papirnati ubrus da upije višak masnoće.
  4. Šumsko voće pomiješajte sa šećerom i kuhajte na laganoj vatri, dok voće ne pusti sok te još kratko kuhajte dok se sok malo ne zgusne.
  5. Na tanjur kao podlogu stavite jogurt preliven umakom od šumskog voća, povrh čega poredajte kolutove prženih jabuka koje pospemo s prah šećerom i cimetom.

Izvor Branko Ognjenović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.