Recepti 03. listopada 2014.

Namaz od slanutka

gastro postao gastro.24sata.hr
Iako je rado viđen sastojak u mnogim varivima, ovdje se koristi kao glavni sastojak namaza koji može poslužiti kao neuobičajeno predjelo ili finger food.

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 28

Potrebno vam je

  • avokado (mesnati dio)
  • 200 g slanutak, konzerva
  • 4 žlica ulje maslinovo
  • 1 žlica tahini
  • 3 režanj češnjak
  • 3 žlica limunov sok
  • 3 prstohvat peršin, list
  • sol
  • papar
  • 1 mala žlica slatka paprika

Priprema

  1. Upotrebljavate li svježi slanutak, namočite ga preko noći. Ako rabite onaj iz konzerve, ocijedite ga i ostavite sa strane.
  2. Stavite ulje, češnjak, tahini i limunov sok u blender pa usitnite. Dodajte meso iz avokada i slanutak pa miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  3. Začinite i još izmiksajte. Stavite u posudu te pospite peršinom i paprikom u prahu.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.