Recepti 13. listopada 2014.

Rižoto s cvjetačom i kapesantima

Rižoto s cvjetačom i kapesantima
gastro postao gastro.24sata.hr
Zbog cvjetače koja nije prekuhana rižoto će imati okus svježine, a đumbir i peperoncino dat će mu finu pikantnost koja će zamijeniti papar i zagrijati nepca

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 392

Potrebno vam je

  • 400 g smeđa riža
  • 8 kom jakopska kapica
  • 1 kom cvjetača (listovi i cvijet)
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • povrtni temeljac
  • vino bijelo
  • đumbir u prahu
  • peperoncin
  • sol
  • limun
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Sitno nasjeckajte luk i kratko ga pržite na maslinovu ulju dok ne postane staklast. Nemojte ga pregrijati da ne zagori i potamni.
  2. Cvjetaču očistite i razdvojite na pupoljke. Dodajte je na tavu s maslinovim uljem i lukom. Dodajte i očišćene školjke kapesante. Posolite.
  3. Dodajte vršak svježeg peperoncina i podlijte bijelim vinom. Promiješajte i kada cvjetača uvene i školjke se napola skuhaju, dodajte carnaroli rižu. Podlijte ribljim ili povrtnim temeljcem. Lagano miješajte kako bi se riža oblila sokovima.
  4. Nekoliko minuta prije nego što je riža posve skuhana, umiješajte žličicu ribanog đumbira. Kratko promiješajte i pokapajte maslinovim uljem.

Zbog cvjetače koja nije prekuhana rižoto će imati okus svježine, a đumbir i peperoncino dat će mu finu pikantnost koja će zamijeniti papar i zagrijati nepca

Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.