Recepti 03. listopada 2014.

Salata od krumpira na francuski način

gastro postao gastro.24sata.hr
Francuska kuhinja poznata je po mnogobrojnim salatama, a ovo je jedna od najboljih

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 193

Potrebno vam je

  • 1000 g krumpir, mladi
  • sol
  • 2 kom luk ,crveni
  • 4 kom mladi luk
  • 250 g kobasica chorizo
  • 2 žlica peršin, list
  • 6 žlica jabučni ocat
  • 6 žlica ulje maslinovo
  • 1 žlica senf dijon
  • 0.50 mala žlica slatka paprika
  • ljuta paprika

Priprema

  1. Četkom dobro operite krumpire pa kuhajte u slanoj vodi oko 20 minuta. Potom odlijte vodu i ostavite da se krumpiri malo ohlade. Narežite ih na ploške i stavite u zdjelu.
  2. Očistite i krupno nasjeckajte luk. Očistite i operite mladi luk pa ga narežite na tanke kolutove. Narežite kobasicu na tanke ploške.
  3. Dodajte krumpiru luk, mladi luk, peršin i tri žlice octa. Zagrijte ulje u tavi. Na njemu s obje strane prepržite kobasicu oko osam minuta da potamni pa je s uljem umiješajte u krumpire.
  4. Miješajući, u tavi malo zagrijte preostali ocat, senf i začine. Poškropite salatu te sve lagano izmiješajte

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.