Recepti 13. listopada 2014.

Složenac od morskih plodova

gastro postao gastro.24sata.hr
Za gurmanski užitak okusite bogatstvo morskih plodova na jednom tanjuru

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 198

Potrebno vam je

  • 400 g lignja
  • 16 kom škampi
  • 400 g dagnja
  • 250 g bakalar
  • 1 žlica sok od limuna (prirod. svježi)
  • 2 kom luk ,crveni
  • 1 vezica peršin, list
  • 3 režanj češnjak
  • 1 mala žlica sol
  • 4 kom rajčica, crvena
  • 0.25 l vino bijelo
  • 5 žlica ulje suncokretovo
  • 0.25 mala žlica bijeli papar

Priprema

  1. Otopite zamrznute lignje i škampe. Lignje sitno narežite. Dagnje operite, očetkajte i odrežite niti. Filete bakalara operite, narežite na komade veličine 4 cm i pokapajte limunovim sokom.
  2. Luk ogulite, jednu glavicu narežite na kockice, a drugu na osam dijelova. Peršin operite, listove nasjeckajte, a peteljke sačuvajte. Češnjak ogulite i zgnječite sa solju. Rajčice ogulite i narežite na četvrtine.
  3. Osmine luka zakuhajte s vinom, peršinovim peteljkama i češnjakom. Dodajte školjke i škampe i pokriveno kuhajte na jakoj vatri 5-8 minuta. Izvadite školjke i škampe iz uvarka. Uvarak procijedite.
  4. Ugrijte ulje i na njemu staklasto prepržite kockice luka. Dodajte rajčice, bakalar, lignje i papar, zalijte uvarkom i sve pokriveno kuhajte 15 minuta. Dodajte škampe i školjke u ljusci da se ugriju prije posluživanja

Za gurmanski užitak okusite bogatstvo morskih plodova na jednom tanjuru

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.