Špajza 03. prosinca 2017.

Kuhani gin preuzeo ulogu omiljenog zimskog pića

foto: @hello_gin_lovers
gastro postao gastro.24sata.hr
Ove sezone kuhano vino je out, a njegovo mjesto polako preuzima topli gin. Trend je stigao iz Velike Britanije, pa se brzinom munje proširio među ljubiteljima dobrog gina diljem svijeta.

Ove zime ljubitelji gina došli su na svoje. Mirise kuhanog vina zamijenit će topli gin koji možete kombinirati s dodacima po želji.
 

 

Tako ga možete pripremiti u čokoladnoj verziji s malo aromatičnog narančinog sirupa i vanilije, dok će jednostavnija verzija sadržavati omiljeni gin, sok od jabuke, naranče ili limuna, malo tople vode, med i začine poput cimeta i klinčića. Količine prilagodite vlastitim željama, ovisno o jačini napitka koju želite postići.
 

 

Za još slađi božićni ugođaj, ukrasite ga ušećerenim ili sušenim narančama i limunom, dodajte cijele štapiće cimeta i zvjezdasti anis.

Osim što je ukusan, topli gin bit će odličan i za otklanjanje grlobolje, pa se ove zime svakako upustite u pripremu kako biste adventske dane proveli u veselom i zdravom tonu.

Živjeli!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.